T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YENİLİKÇİ SINIF OKULUMUZA KURULACAK

Aktif öğrenme uygulamaları ve yenilikçi öğrenme teknikleri ile ders anlatımı yapılabilecek olan YENİLİKÇİ SINIF kurulumu okulumuza da yapılacaktır.

Yenilikçi sınıflar geliyor

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, aktif öğrenme modelinin uygulanacağı, güncel teknolojilerle uygulamaların yapılacağı "yenilikçi sınıf" çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.

 

Bakan Tekin'in "yenilikçi sınıflar" oluşturulacağına ilişkin çalışma yürütüldüğünü kamuoyuna duyurduğunu hatırlatan Canlı, bu sınıfların bilişim okuryazarlığını artırmak üzere tüm öğretmenlerin disiplinler arası uygulama yapabilecekleri öğrenme ortamları olacağını anlattı.

 

Canlı "yenilikçi sınıf" çalışmalarına ilişkin şöyle bilgi verdi:

 

"Ülke genelinde eğitim teknolojilerinin etkin kullanıldığı yenilikçi sınıflar oluşturmak için çalışıyoruz. Öğrencilerin derse ilgisini, katılımını, akademik başarısını artıran bu ortam, 21. yüzyıl becerileri odaklı interaktif öğrenme yöntemleriyle derslerin işlenmesine olanak sağlıyor. Yenilikçi sınıflarda sadece bilgisayarlar değil, üç boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gibi teknolojik bileşenler öngörüyoruz.",

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 15:45 - Görüntülenme: 120
  Beğen | 5  kişi beğendi